מתכון לפלאפל סגול

המרכיבים:

1/2 חבילה של חומוס אורגני מהסוג הקטן (הדס)

לצבע הסגול:

  • בצל גדול סגול קלוף
  • 3-4 סלקים בינונים
  • כמה גבעולי סלרי קלופים
  • פלפל חריף – לטעום ולהחליט כמה לפי מה שטעים לכם וכמה שהפלפל חריף
  • קצת מים

לתבלינים:

  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי כמון
  • כפית גדושה מלח-ים
  • סומק כפית גדושה

אופן ההכנה: 

  • מתחילים מהנבטה של כ-1/2 חבילה של חומוס אורגני מהסוג הקטן (הדס).
  • מכינים את החומוס: משרים חומוס בהרבה מים למשך 12 שעות. מחליפים את המים פעמיים-שלוש (בקיץ משרים במקרר, בחורף מחוץ לו).
  • שוטפים את החומוס ומעבירים למסננת או שקית הנבטה – מסננת – מכסים במגבת לחה, עדיף במקום חשוך, כל כמה שעות שוטפים, זה לוקח בין 24-72 שעות עד שיוצא נבג קטן. שקית הנבטה – תהליך יותר מהיר – מכניסים לשקית ותולים במקום מאוורר. טובלים את השקית במים טריים פעמים-שלוש ביום, זה לוקח 24-30 שעות.
  • אחרי 24 שעות בחוץ כדאי להנביט במקרר, זה מאט מאוד את התהליך אבל חשוב כדי שהחומוס לא יחמיץ.
  • את החומוס המונבט טוחנים במטחנת בשר בחורים הקטנים לעיסה.
  • הטעם הסגול: אופים 3 4 סלקים בחום גבוהה עטופים בנייר אפיה בצרור – משהו כמו שעה שעה וחצי.
  • מכניסים לבלנדר קצת מים ואז מכניסים סלקים אפוים חתוכים לרבעים גבעולי סלרי חתוכים למקטעים בצל סגול חתוך לרבעים וקצת פלפל חריף עד שיוצא שייק סגול. אפשר להוסיף עוד קצת מים מדי פעם.
  • התבלינים: קולים כפית זרעי כוסברה וכפית זרעי כמון.
  • שמים במכתש עם כפית גדושה של מלח-ים וגורסים טוב.
  • הכדורים: מערבבים את החומוס הטחון עם השייק, התבלינים הגרוסים והסומק.
  • מערבבים אותם בידיים, כמו שמכינים בצק פריך.
  • הטיגון: מחממים היטב שני ליטר של שמן ונזהרים לא לשרוף אותו, רק שיהיה חם מאוד.
  • עושים קציצות במכשיר פלאפל או בידיים רטובות.
  • מכניסים אחת-אחת לשמן, כדי שהשמן יישמר חם מאוד.
  • סופגים את עודפי השמן על מפיות נייר סופג.
חומוס מונבט טחון סלק שהיה המון זמן בתנור ובצל סגול - תערובת לכדורים סגולים
חומוס מונבט טחון סלק שהיה המון זמן בתנור ובצל סגול – תערובת לכדורים סגולים
עיסה לפלאפל סגול עם סומק
עיסה לפלאפל סגול עם סומק
סגול - סלט עלי בר וסלק כדורים סגולים קצת אבוקדו ומלפפון חמוץ ונבטי צנוניות וטחינה סגולה שרק נולדה
סגול – סלט עלי בר וסלק כדורים סגולים קצת אבוקדו ומלפפון חמוץ ונבטי צנוניות וטחינה סגולה שרק נולדה
מודעות פרסומת

2 תגובות בנושא “מתכון לפלאפל סגול

  1. הי. הכנתי את המתכון שיצא נהדר.
    השאלה שלי היא בקשר לצבע הסגול: האם גם אצלך הצבע השתנה לגמרי כשהכדורים התקררו? והפך חום/כתום?

    1. הי מירה,
      שמחה לשמוע שיצא טוב.
      האמת שככה זה עם טיגון של סלק, אני מוצאת שזה נחמד שהפלאפל מדבר אליך בדרכו ומזכיר כמה הוא יותר טעים ומגרה כשהוא חם.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s