חומוס מונבט

הנבטה

כדי להנביט חומוס חשוב לבחור בחומוס אורגני (כזה שלא עבר הקרנה) אני אוהבת את הזן הקטן. בארץ מגדלים זן בשם "הדס". שיש אותו גם אורגני. אפשר גם לבחור בחומוס סלאדי קטן מעט יותר כתום תווית של אורגני לא תהיה לו, אבל הוא מקומי ומאוד טעים. מתחילים את התהליך בהשריה של 12 שעות, בקיץ במקרר, בחורף אם לא מחממים אפשר בחוץ. מחליפים מים כל כמה שעות.. אפשר לשמוע קולות עדינים של פיצוצים, זה אומר שהגזים יוצאים וכדאי להחליף מים. שהגרגיר מלא בנוזלים מתחילים את תהליך ההנבטה.

הנבטה: התהליך מדמה מצב של זרע באדמה, זה אומר בעיקר לחות וחושך. אפשר להנביט במנבטה, שהיא בעצם מיכל שתחתיתו מחוררת או פשוט מסננת. משתמשים במסננת להרטיב את החומוס כל כמה שעות כדי לשמור על הלחות. חומוס רגיש לחום, הוא מחמיץ בקלות, לכן חשוב להנביט בטמפרטורה נמוכה. בחורף זה פשוט, אפשר להשאיר בחדר לא מאוד מחומם עד 30 שעות בלי בעיה. בקיץ צריך להנביט במקרר וזה לוקח קצת יותר זמן

הדרך שאני מעדיפה היא שקיות הנבטה מבד המפ. הבד מספיק צפוף ועבה כדי ליצור את החושך איוורו ושמירה על הלחות. אני מכניסה לשקים ותולה במקום מאורר בלי שמש ישירה, פעם פעמים טובלת במים, סביב 24-30 שעות זה נובט. בקיץ אני מפעילה מזגן במשך היום ובלילה מכניסה למקרר זה לוקח עוד יממה לזרעים לנבוט

חומוס מונבט

שקי הנבטה
שקי הנבטה

ולמה כדאי להנביט?

נבטים הם זרעים או גרעינים שהוציאו שורש, גבעול או עלים. הזרע מורכב מקליפה חיצונית, חומרי הזנה ונבט.
בתהליך ההנבטה, מתעוררים לחיים שפע של אנזימים הפועלים בתוך הזרע כדי לבצע פירוק של חומרי המזון המצויים בו. כאשר המזון בתוך הזרע מתחיל להתפרק, הוא מסוגל לנוע בתוך נוזלי הגרעין ולבצע את תכלית הזרע (צמיחה והתפתחות). הנבטים הם צמחים צעירים הניזונים מחומרי המזון שבזרע. לאחר שתהליך הנביטה מסתיים, וכבר הציץ החוצה שורש קטן, הנבטים עוברים לשלב של התפתחות והצמחת עלים. בין סיום הנביטה לתחילת ההתפתחות, הנבטים מכילים את הערך התזונתי הגבוה והמשובח ביותר. הם מכילים את שלושת אבות המזון (חלבונים, פחמימות ושומנים), ואלו כבר מפורקים בחלקם, מה שהופך אותם לקלים מאוד לעיכול. וככה זה ניראה שהכל ניטחן להר אוורירי עם שלולית ירוקה של עלים.

חומוסים טחונים ושייק של ירוקים
חומוסים טחונים ושייק של ירוקים
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s