פלאפל סגול

עיסה לפלאפל סגול עם סומק
עיסה לפלאפל סגול עם סומק

פשוט מתכון לפלאפל סגול

 הנבטה

חצי חבילה חומוס אורגני מהסוג הקטן (הדס) 250 גרם
משרים בהרבה מים ל-12  שעות מחליפים את המים פעמים שלוש
שוטפים את החומוס ומעבירים למסננת או שקית הנבטה
מסננת – מכסים במגבת לחה עדיף במקום חשוך, כל כמה שעות שוטפים, זה לוקח בין 24-72 שעות עד שיוצא נבג קטן
שקית הנבטה – תהליך יותר מהיר – מכניסים לשקית ותולים במקום מאורר. טובלים את השקית במים טריים פעמים שלוש ביום, זה לוקח 24-30 שעות

 עיסה סגולה

 אופים 3 4 סלקים בחום גבוהה עטופים בנייר אפיה בצרור – משהו כמו שעה שעה וחצי
את החומוס המונבט מעבירים במטחנת בשר בחורים הקטנים

 מכינים שייק סגול.

  • בצל גדול סגול קלוף
  • הסלקים האפויים
  • כמה גבעולי סלרי קלופים
  • פלפל חריף – לטעום ולהחליט כמה לפי מה שטעים לכם וכמה שהפלפל חריף
  • קצת מים

בבלנדר עד שיוצא שייק סגול

 קולים כפית זרעי כוסברה וטיפה זרעי כמון, שמים במכתש עם כפית גדושה מלח ים, גורסים טוב
מוסיפים גם קצת סומק עם בא
מערבבים את החומוס הטחון עם השייק הסגול התבלינים הגרוסים (אפשר גם שומשום כשבא), בידיים כמו שמכינים בצק פריך
למקרר לשעה

 טיגון

שני ליטר שמן קנולה מזוקק, מחממים ממש טוב. עושים קציצות במכשיר פלאפל או בידיים רטובות
מכניסים אחת אחת לשמן, כדי שהשמן ישמר חם מאוד

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s