דבר גורר דבר

♥♥♥

דלעת אפויה במילוי מג'דרה של אורז אדום ועדשים צהובות
פרוסות חצילים טימין עגבניות ופטה עטופות בפילו
שזיפים אדומים קינמון וטימין עטופים בפילו
שלושה מתכונים וסיפור

IMG_0105
♥♥♥
מפלצת
ככה עושים.
דלעת שלמה זה מאיים חמישה קילו בטייק אחד… קצת אחרי העונה וזה הרי מחזיק לנצח.. בטח ככה יצא שמישהו ניכנס בדלעת עשה לה פרצוף מפחיד הכניס שם מנורה, ויצא איקון.
איקון זה טוב לי, אז חשבתי לעשות פרצוף למלא במילוי טעים לדחוף לתנור ולחכות לרגע לפני הקריסה, ניראה כמה חום הדבר הזה אוגר. וזה אוגר, נישאר חם שעות וכבר הלכנו לישון … בפעם הבאה במרכז אני שמה בטטה עגולה לא מבושלת, ניראה עם המפלצת יכולה לרכך גם את זה.
מושיבים ילד סקרן ומבוגר אחראי עם סכינים וקלפנים ועושי צורות מהמגרה במטבח. נותנים לילד להמציא פרצוף מפחיד ועוזרים לו לחצוב אותו בקליפה.. זה כ י ף
משרים עדשים צהובות לכמה שעות, אפשר גם להנביט שתי כוסות יספיקו
מבשלים כוס של אורז אדום בהרבה מים לחצי שעה, בלי מלח, שמים במסננת
קוצצים שנים שלושה בצלים, קצה של פלפל חריף, כמה שיני שום, מטגנים עד ששקוף, מוסיפים את העדשים וחצי כוס מים מערבבים קצת מוסיפים את האורז ועוד קצת מים, מלח וצ'ילי כמה שאוהבים ועוד קצת כי המפלצת בולעת, קוצצים פנימה צרור של פטרוזיליה או כוסברה או שניהם, כמות יפה. טועמים, זה צריך להיות טעים כבר עכשיו, זה המילוי. אפשר להוסיף גרעיני דלעת קלויים.
עכשיו מורידים את הראש למפלצת כדי שאפשר יהיה למלא, חיתוך אלכסוני לעומק זה עוזר למכסה להישאר יציב.. פותחים ורואים למה זו מפלצת – קרביים מלאים בנבטים שהסתבכו לתוך עצמם וגרעינים מה שהוריד לי את החשק להוסיף גרעינים למילוי…מוציאים הכול, מנקים את השולים אפילו חוצבים קצת בכף ושוטפים טוב.
מלטפים בפנים את הבטן הרכה בשמן זית טעים ומכניסים את המילוי, סוגרים ולתנור חם משהו כמו 200 מעלות לשעה וחצי שעתיים… אבל צריך לבדוק כל הזמן כי מחפשים את הרגע לפני הקריסה.
♥♥♥
IMG_0115
♥♥♥

חצילים עגבניות טימין ופטה

בינתיים בהשגחה … דבר גורר דבר כבר יש תנור חם ואת הבצק פילו שנישכח באוטו שעתים שלוש, אז ניגרר גם לזה.
שני חצילים גדולים חותכים לפרוסות אורך , תבנית, ניר אפיה מברשת שמן זית, מברישים נייר על התבנית שמים את החצילים מברישים בשמן את החצילים, בוזקים קצת מלח ים, וכמה ענפי טימין, לתנור עד שמשחים.
החצילים כבר בטח מוכנים, חותכים שתים שלוש עגבניות לפרוסות, ומוציאים חתיכה של פטה מהמקרר
עכשיו להרכבות. שמים את הפילו בין שתי מגבות, אני חותכת לחצי, זה קצת יותר נוח, מחזירים את המברשת לעבודה עם קערית קטנה ליד של שמן זית טוב. על תבנית עגולה שמים ניר אפיה לח, שיכסה גם את השולים מברישים אותו, שמים דף פילו מברישים גם אותו, שמים את הפילו ממרכז התבנית החוצה בגלישה גדולה כדי שאפשר יהיה לכסות אחר כך את המילוי, עושים שיכבה אחת ועוד אחת, ואפשר גם שלישית.. ועכשיו שכבות של חצילים, כמו עלי כותרת מהמרכז בסיבוב, שיכבה של עגבניות קצת פטה מפוררת קצת טימין, ושוב חצילים עגבניות, פטה טימין, קצת ירוקים קצוצים, סוגרים את השולים של הפילו כלפי פנים. מברישים שוב. לתנור 200 מעלות 20 דקות חצי שעה עד ששחום
♥♥♥
IMG_0116
♥♥♥

שזיפים אדומים וטימין

שוטפים 10-12 שזיפים סגולים גדולים וקשים,
חותכים על פס הסימון שמגיע איתם, ואז שוב לחצי, מוציאים את החרצן, כל רבע כזה חותכים לפלחים חמישה שישה, אפשר גם יותר
שמים בכערה ומוסיפים קינמון וסוכר חום, ממש קצת כמו שמוסיפים מלח. טימין עמד ליד, ועם כבר דבר גורר דבר אז נטעם וניראה זה עשה לי רושם מתאים.. מתאים אחלה טויסט.. מוסיפים כמה גבעולים לתערובת, לא דוגמית ממש מוסיפים
נייר אפיה מוברש, תבנית מרובעת, עושים מרובע מעלי פילו, מברישים בשמן זית עדין ושוב מרובע בשתי וערב עוד שתי שכבות כאלו. שמים את השזיפים באחד השלישים, סוגרים פנימה את הקצוות ומגלגלים. יוצא מלבן רחב. מברישם שוב, בקצה של סכין חד חותכים פנימה חריצים לרוחב. לתנור.
כוס יין, עוד מעט מוכן, שחום ויפה.. וגם הדלעת. מפלצת אחת פחות.
♥♥♥

alllove

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s