אוכל של אוגוסט

חסה ודלעת כבושה

ככה עושים:

  • חסה ערבית אחת, שוטפים טוב במים קרים קורעים ביד לחתיכות נעימות לאכילה, מכניסים למסננת יבוש, כמה סיבובים ולמקרר בקופסה סגורה או שקית.
  • חתיכת דלעת אפשר רגילה ואפשר דלעת פרובנס מקסימה. מסדרים ממנה מלבן נוח לחיתוך, משחיזים סכין וחותכים ממש דק, יצאו לכם פרוסות של ריבועים דקים מאוד.
  • בכערה מערבבים מיץ מלימון אחד, (משהו כמו חצי כוס מיץ) בערך אותה כמות של שמן זית עדין, כף סוכר חום, וכפית מלח. מוסיפים את הדלעת, מערבבים בעדינות בקצות האצבעות את עד שמחובר. מכסים ושמים במקרר לשעתים לפחות
  • הפסקה,
  • הדלעת ניכבשת בלימון ובמלח, החסה מקבלת פריכות משאריות המים והקרור, שווה שווה לנוח עכשיו
  • שוטפים את הריג'לה וחותכים בסכין את הצרור כולו
  • מוציאית את החסה לכערת הגשה, מוסיפים את הריג'לה ומערבבים בעדינות, זה פריך ויפה מוציאית את הדלעת מנוזלי הכבישה, הם בעצם אחלה רוטב לסלט כולו… אבל רוצים כאן פריכות אז המידה שלי היא להוציא את הדלעת מהנוזלים ביד ולהוסיף לסלט.. בלי לסנן או ליבש פשוט להוציא ולחבר
  • עוד קצת ערבוב וזהו. מקסים מפתיע

קראנץ' של רטיבות

סלט של מלפפונים נבטים סינים ואפונת שלג

ככה עושים:

  • שישה מלפפונים טרים מאוד. הכי כיף זה מכשיר שעושה ז'וליאנים, אפשר גם במנדולינה וגם ביד לפרוס לרצועות הכי דקות שאפשר. יוצא הר קטן של ירוקים כהים ובהירים. מניחים בכערה
  • חבילה של נבטים סינים, להוסיף לכערה
  • קופסה של אפונת שלג, לשטוף ולנסות להוציא את החוטים הסיבים שיש לה בקצוות. כדי לעשות את זה מחזיקים את הצד שהיה מחובר לצמח מושכים כלפי מטה בעדינות, יצאו שני חוטים, אין צורך לעשות  ענין. את האפונה חותכים לאורך למשהו לדומה לז'וליאנים. מוסיפים לכערה.
  • פילפל חריף אדום אחד או חצי, לקצוץ לקוביות קטנטנות ולהוסיף לכערה
  • יש! עכשיו להקפיץ בעדינות אפשר לשמוע את הפריכות.

רוטב:

שתים שלוש פרוסות של לימון כבוש, קצת שום וכובסרה, לקצוץ ממש ממש טוב, להוסיף כף יוגורט כבשים ומלח ים. לערבב בעדינות ולאכול מייד.

סלט מעגבניות

ככה עושים:

  • עגבניות שרי מסוגים שונים, יש עכשיו את השחורות, את השרי העגולות שיש תמיד, מנומרות, קצת ארוכות, שרי תמר, צהובות, וגם שבוחרים כדאי לתת לכמה ירוקות את המקום שלהם
  • את המבחר המהמממ הזה חותכים. כל עגבניה ל-8 קוביות …. לוקח קצת זמן
  • מעבירים למסננת לחצי שעה, ממש כדאי כערה מתחת כי הנוזלים האלו טעמים בטרוף
  • בוחרים עשבים שאוהבים, זה יכול להיות בזיליקום כוסברה זעתר טרי, טרגון, נענע, או כל שילוב אהוב בניהם, חופן נדיב מאלו. וחריפות, זה יכול להיות שום או פילפל ירוק חריף או פילפל אדום חריף או כולם יחד. כותשים. קודם את העלים בעלי ומכתש קוצצים קצת מוסיפים את החריפים וממשיכים לקצוץ עד שכתוש מוסיפים קצת שמן זית טעים וחומץ בלסמי טוב, וממשיכים עוד קצת.
  • מעבירים את העגבניות לכערת הגשה מוסיפים את הרוטב ומעסים קצת בידים

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת בנושא “אוכל של אוגוסט

  1. מחכה להודעה שדוכן הפלאפל נפתח שוב……
    ריקי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s