שישה ימי בריאה

יש מתכון כזה ממש פשוט לחומוס אפוי בתנור בתבלינים וקצת שמן שנותן חטיף מקסים סוג של פיצוח ליד הבירה. ניסיתי בדרך שלי לעשות אותו בריא. מתעכבת על הפינות הקטנות שהופכות אותו ממתכון מהיר לתהליך של דקויות, ככה זה עכשיו מענייניות אותי פינות קטנות – בריא זה קצת כמו בריאה

הינה סיפוק מהיר, ואחר כך דרך

  • קופסה של חומוס מבושל (ואם יש לכם חומוס מונבט שבישלתם הרווחתם)
  • עלי זעתר יבשים
  • קצת גרגירי כמון קלויים
  • מלח ים
  • שמן זית טעים
  • גרידת לימון

מוציאים מהקופסה למסננת, מיבשים קצת. מניחים ניירות סופגים ומיבשים עוד קצת
מניחים על תבנית נייר אפיה מורחים אותו בשמן זית טעים בנדיבות, שמים את החומוס היבש בשכבה אחת
מפוררים מעל עלי זעתר, כותשים כמון ומפזרים מעט, מלח גס כמה שאוהבים ועוד שלוק שמן
מלטפים בגלגול עדין
לתנור חם לרבע שעה עד 20 דקות עד שצלוי ועדין יש זיכרון של רטיבות
מוציאים מגרדים קצת קליפת לימון מעל

בראשית
בראשית

דרך

יום אחד:

בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ…. וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם, וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה

הגדרה, עיגול. גרגירים יבשים – חומוסים… באיזה לבחור? בשבילי זה כאלו שנובטים שיש בהם חיים. אפשר לבחור בזן הדס אורגני מקומי, תמיד נובט, גודל נחמד טעם טוב, סוס עבודה. ואפשר גם חומוסים קטנים בלדי שיש להם צבע יותר כתום צהוב, מצאת מקור טוב (נגיד בשוק בנצרת) הרווחת בגדול, לא בטוח שזה אורגני,  זה מקומי ממש מלפני שהמציאו את המילה וגם הטעם שלו עתיק יותר. אוהבת אותו מאוד, לא תמיד משיגה

יום שני:

 וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי רָקִיעַ בְּתוֹךְ הַמָּיִם, וִיהִי מַבְדִּיל, בֵּין מַיִם לָמָיִם.

מים. ההשריה של החומוס מחזירה לו את הלחות, 12 שעות זה מידה נכונה. איזה מים.. מי ברז זה בסדר, מים מטוהרים עוד יותר טוב, מים מהשמים יש בהם ברכה גם רק שאין בהם מינרלים.. אז איזה מים? מים טעימים, כאלו שהטעם שלהם שנספג בחומוס יטיב איתו. והמידה.. חומוס יבש מאוד מבקש יותר זמן להתרכך, יש צליל כזה בשעות הראשונות של פיצוץ עדין, המים חודרים פנימה ואז שווה להחליף אותם במים נקיים, בפיצוץ יוצאים גזים שאותם אנחנו לא רוצים, לכן מחליפים. עוברים ליד החומוס ומסתכלים, מתישהו הוא ניראה מלא, נותנים עוד קצת למלא להיות ואז אפשר לסנן מהמים ולשטוף טוב

יום שלישי:

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, תַּדְשֵׁא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, עֵץ פְּרִי עֹשֶׂה פְּרִי לְמִינוֹ, אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן.

הנבטה

יום רביעי:

וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים:  אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים.

חום \ בישול

יום חמישי:

 וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים–יִשְׁרְצוּ הַמַּיִם, שֶׁרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה; וְעוֹף יְעוֹפֵף עַל-הָאָרֶץ, עַל-פְּנֵי רְקִיעַ הַשָּׁמָיִם. וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים; וְאֵת כָּל-נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם, וְאֵת כָּל-עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ, וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב.   וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים, לֵאמֹר:  פְּרוּ וּרְבוּ, וּמִלְאוּ אֶת-הַמַּיִם בַּיַּמִּים, וְהָעוֹף, יִרֶב בָּאָרֶץ.  וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם חֲמִישִׁי.

פני השטח של הגרעין המבושל – יבוש והתחלה של בקטריות טובות

יום שישי:

וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ:  זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם…  וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹהִים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, ….. וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע:  לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה

טעם – עכשיו שיש חומר גלם כל כך טוב – בא האדם בוחר את הטעם שלו את מידת הייבוש שטעימה לו, לשמר, לאכול עכשיו, לשחק בטעמים.. ניסיתי שילוב של עלי זעתר.. יש עכשיו זרים טרים, זה זמן טוב לתלות אותם הפוכים שיהיה להמשך השנה.. אז כמה ענפים כאלו, לפורר מעל את העלים היבשים, כמה זה שלכם.. וכמון, זרעים, ליבש קצת על מחבת יבשה ולכתוש, כמה? בשבילי כמון זה רק זיכרון, מידה קטנה מאוד, אחרת אין מקום לחדש, חוליה שמחברת וזה הכל.. מלח ים טעים ושמן זית מהסוג היותר כבד וכהה שיש בו יותר טעם של זית. התערובת הזו מצפה בעדינות את הגרגירים. אני מורחת את השמן על נייר אפיה, מפזרת מעל את התבלינים ומלטפת בעיגולים. עכשיו לתנור חם לצלות לתת דגש וחום. אפשר לצלות הרבה זמן ליבש ממש ואפשר יבוש קצר שמשאיר עוד קצת לחות בגרגיר תנסו מה שבא לכם, עדין לא יכולה להגיד ממש מה יותר טעים לי

שבת:

בראנו, עכשיו נחים

חומוס אפוי
חומוס אפוי
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s