פלאפל

תפריט

הפלאפל שלנו עשוי מחומוס אורגני מונבט. הוא עונתי ומקומי מכיל חומוס אורגני מונבט מזן הדס שגדל בארץ, טחון ולו מוסיפים שייקים של ירקות עונתים טרים. כל העיסות מכילות בעיקר חומוס אורגני מונבט וטחון. אין סודה לשתיה אין אבקת אפיה בטח שאין קמח או לחם. בלי להיתכוון יצא שהפלאפל שלנו נטול גלוטן.. הינה כמה שילובים של שייקים שאהבנו השנה.

    • ירוק של חורף – המון בצל ירוק, כוסברה, פלפל ירוק חריף, שומשום מלא מקומי, זרעי כמון ומלח ים
    • ירוק של אביב – שום ירוק טרי, תרד, כוסברה, זרעי כמון ומלח ים
    • סגול של חורף – סלקים גדולים מעט בהירים, כרישות קטנות, עלי סלרי, סומק, זרעי כוסברה.
    • סגול  – סלק אפוי בתנור, עלי סלרי, מעט בצל סגול, זרעי כוסברה, ומלח ים.
    • כתום – גזר, בטטה אפויה, בצל סגול, קצת כמון, זרעי כוסברה מלח גס.
עיסה סגולה. חומוס מונבט טחון שייק של סלקים אפוים בתנור, עלי סלרי ובצל ירוק בתיבול של זרעי כוסברה וסומק
עיסה סגולה. חומוס מונבט טחון שייק של סלקים אפוים בתנור, עלי סלרי ובצל ירוק בתיבול של זרעי כוסברה וסומק
עיסה ירוקה, שייק של בצל ירוק כוסברה ותיבול של זרעי כמון וכוסברה קלוים וטחונים וגם שומשום מלא מקומי
עיסה ירוקה, שייק של בצל ירוק כוסברה ותיבול של זרעי כמון וכוסברה קלוים וטחונים וגם שומשום מלא מקומי

הנבטה

כדי להנביט חומוס חשוב לבחור בחומוס אורגני (כזה שלא עבר הקרנה) אני אוהבת את הזן הקטן. בארץ מגדלים זן בשם "הדס". שיש אותו גם אורגני. אפשר גם לבחור בחומוס סלאדי קטן מעט יותר כתום תווית של אורגני לא תהיה לו, אבל הוא מקומי ומאוד טעים. מתחילים את התהליך בהשריה של 12 שעות, בקיץ במקרר, בחורף אם לא מחממים אפשר בחוץ. מחליפים מים כל כמה שעות.. אפשר לשמוע קולות עדינים של פיצוצים, זה אומר שהגזים יוצאים וכדאי להחליף מים. שהגרגיר מלא בנוזלים מתחילים את תהליך ההנבטה.
הנבטה: התהליך מדמה מצב של זרע באדמה, זה אומר בעיקר לחות וחושך. אפשר להנביט במנבטה, שהיא בעצם מיכל שתחתיתו מחוררת או פשוט מסננת. משתמשים במסננת להרטיב את החומוס כל כמה שעות כדי לשמור על הלחות. חומוס רגיש לחום, הוא מחמיץ בקלות, לכן חשוב להנביט בטמפרטורה נמוכה. בחורף זה פשוט, אפשר להשאיר בחדר לא מאוד מחומם עד 30 שעות בלי בעיה. בקיץ צריך להנביט במקרר וזה לוקח קצת יותר זמן
הדרך שאני מעדיפה היא שקיות הנבטה מבד המפ. הבד מספיק צפוף ועבה כדי ליצור את החושך איוורו ושמירה על הלחות. אני מכניסה לשקים ותולה במקום מאורר בלי שמש ישירה, פעם פעמים טובלת במים, סביב 24-30 שעות זה נובט. בקיץ אני מפעילה מזגן במשך היום ובלילה מכניסה למקרר זה לוקח עוד יממה לזרעים לנבוט

שקי הנבטה – דרך ניפלאה להנביט כמות גדולה. נובט ב-24 מחוץ למקרר, צריך לשמור על אויירו וקרירות

למה להנביט?

נבטים הם זרעים או גרעינים שהוציאו שורש, גבעול או עלים. הזרע מורכב מקליפה חיצונית, חומרי הזנה ונבט.
בתהליך ההנבטה, מתעוררים לחיים שפע של אנזימים הפועלים בתוך הזרע כדי לבצע פירוק של חומרי המזון המצויים בו. כאשר המזון בתוך הזרע מתחיל להתפרק, הוא מסוגל לנוע בתוך נוזלי הגרעין ולבצע את תכלית הזרע (צמיחה והתפתחות). הנבטים הם צמחים צעירים הניזונים מחומרי המזון שבזרע. לאחר שתהליך הנביטה מסתיים, וכבר הציץ החוצה שורש קטן, הנבטים עוברים לשלב של התפתחות והצמחת עלים. בין סיום הנביטה לתחילת ההתפתחות, הנבטים מכילים את הערך התזונתי הגבוה והמשובח ביותר. הם מכילים את שלושת אבות המזון (חלבונים, פחמימות ושומנים), ואלו כבר מפורקים בחלקם, מה שהופך אותם לקלים מאוד לעיכול. וככה זה ניראה רגע לפני שהכל ניטחן להר אוורירי עם שלולית ירוקה של עלים.

מונבטים - לא צריך יותר, זה ממש הרגע לסיים את ההנבטה
מונבטים – לא צריך יותר, זה ממש הרגע לסיים את ההנבטה

2 תגובות בנושא “פלאפל

  1. נראה טוב
    רק משהו קטן שמן קונולה מסוכן לבריאות הוכח בישראל משתמשים בו המון
    ממליץ על שמן כותנה
    המפעלים משתמשים בקונולה כשמן צמחי מסוכן מאוד

    בברכה ארז

    1. תודה ארז, אני אשמח ללינק או משהו על המידע הזה שלך
      שמן כותנה לא ראיתי בשום מקום, איפה אתה מוצא שמן כזה, אני אשמח לטעום אותו
      תודה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s