לאפות מקמח מלא ושאור

הפלאפל מתגלגל לי הכי כיף בלאפה, ככה אפשר לראות את המרכיבים ולאזן. היו כל מני לאפות בדרך, אבל אף אחת לא היתה מדוייקת… או שזה היה ממלא מדי, או שהלאפה עצמה לא היתה טעימה.. סרט ארוך

כמו כל מני דברים טובים היא נולדה במיקרה, היה טעם שחיפשתי וידעתי בדמיון איך זה ניראה ואז ברגע של קסם היא נולדה. אז איך עושים את הלאפה הזו?

בלאפה יש קמח, מים, מחמצת שאור, מלח, שמן זית וזמן, המחמצת נוצרת במפגש של קמח ומים.

קמח מלא אורגני מקומי וטרי
מתחילים מקמח טוב. אורגני מלא טרי ומקומי. יש כזה ב"מנחת הארץ" ובו אני משתמשת

מתכון: חייבים משקל כי זה ענין מדוייק

  • 300 גרם מים בקערת זכוכית, נירוסטה או עץ
  • 50 גרם שאור להכניס לתוך המים ולפורר לאט ובעדינות
  • 400 גרם קמח מלא אורגני (אפשר גם 75% מלא)
  • 8 גרם מלח
  • 40 גרם שמן זית טעים

מערבבים בעדינות בקצות האצבעות עד שהכל מחובר, ומניחים ל20 דקות
מוציאים מהקערה ומקפלים מהשולים פנימה 4 קיפולים בסיבוב השעון, עושים כמה סבבים כאלו ומרגישים שמתפתחת קצת אלסטיות ואחידות לבצק, צריך סבלנות כי אולי בסבב הקיפולים הראשון זה עדין לא יראה ממש מקסים

אפשר לראות שאריות קיפולים
אפשר לראות שאריות קיפולים (לזכור לכסות במגבת לחה)

מכסים את הקערה במגבת לחה ומחכים 40 דקות, אני משתמשת בטיימר… ושוב קיפולים.. ככה 6 פעמים סה"כ 4 שעות. כל פעם בעצם בונים עוד רכות ועוד גמישות.
מניחים מכוסה ל-6-12 שעות עד שטופח ב80%

ככה בערך זה ניראה אחרי ההטפחות
ככה בערך זה ניראה אחרי ההטפחות

את הבצק מחלקים ל-12 חתיכות

אפשר לראות בועות יפות של טפיחה
אפשר לראות בועות יפות של טפיחה
פותחים עם שמן זית ומערוך, בעדינות
פותחים עם שמן זית ומערוך, בעדינות
אחרי 200 לאפות הבנתי שאפשר גם לפתוח על גב כף היד, מעבירים בעדינות מגב כף יד אחת לשניה בתנועה של סיבוב, זה נחמד וכיף אבל לא חובה. יוצא מצוין גם כשפותחים עם שמן ומערוך
אחרי 200 לאפות הבנתי שאפשר גם לפתוח על גב כף היד, מעבירים בעדינות מגב כף יד אחת לשניה בתנועה של סיבוב, זה נחמד וכיף אבל לא חובה. יוצא מצוין גם כשפותחים עם שמן ומערוך

מלהיטים ווק הפוך או סא'ג. על הלהבה הכי חמה שיש לכם, ותנו כמה דקות טובות לכל הענין להיתחמם מאוד

מניחים על הברזל החם זה לוקח דקה אולי קצת פחות, מנסים להרים שולים במזלג או קצה סכין, עם משתחרר בקלות הופכים
מניחים על הברזל החם זה לוקח דקה אולי קצת פחות, מנסים להרים שולים במזלג או קצה סכין, עם משתחרר בקלות הופכים
עוד קצת מהצד השני (אפשר גם יותר שזוף)
עוד קצת מהצד השני (אפשר גם יותר שזוף)

מכינים בד נקי וגדול, אני משתמשת בסדין כותנה, מקפלים שיהיה נוח לעטוף ושם שומרים את הלאפות, חשוב להכנים אותן מיד אחת על השניה לתוך השמיכה הזו, אחרת אין שם מספיק לחות ולהלאפה לא תיתגלגל בקלות. שומרים עטוף.

ערימה שפתחתי לצילום
ערימה שפתחתי לצילום

זהו! יש עירמת לאפות רכות בריאות וטעימות, עכשיו אפשר למלא ולשחק בטעמים ובמה שרואים

אבוקדו טחינה ותיכף עוד
אבוקדו טחינה ותיכף עוד
רואים טוב, מאוזן וכבר מתגלגל
רואים טוב, מאוזן וכבר מתגלגל

ילדים אוהבים אותם, ממש אוהבים.. שאור קמח מלא וכל זה… זה טעים וקל ואפשר לשחק בזה

עושה לו מנה
עושה לו מנה

 

אני למדתי על שאור מאורי ואנומראל – השיר הפשוט של הלחם. זה קסם ושווה להבין אותו

 

מודעות פרסומת

2 תגובות בנושא “לאפות מקמח מלא ושאור

  1. איזו דרך מדהימה את עושה ובאיזה אומנות את נוגעת בכל אשר את יוצרת,מי היה מאמין שכדורי הנייר האלה שגילגלת והפלת באתר שלך התכוונו בכלל להיות כדורי פלאפל,נופלים אל פיתת השאור שלך,ג'אגלינג אמרת והבאת קרקס שלם,מלא ביצועים גמישות תפאורות מדהימות עטוף באהבה לחיים,

    1. עכשיו שאת אומרת…אני ניזכרת בביס שלך בטעימות הראשונות ובכדורי הניר שראיתי בפח, לקח לי זמן לזרוק את הפח הזה. תודה!
      It's All About Love

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s