מה יש לאכול

 פלאפל

הפלאפל שלנו עשוי מחומוס אורגני מונבט. הוא עונתי ומקומי מכיל חומוס אורגני מונבט מזן הדס שגדל בארץ, טחון ולו מוסיפים שייקים של ירקות עונתים טרים. כל העיסות מכילות בעיקר חומוס אורגני מונבט וטחון. אין סודה לשתיה אין אבקת אפיה בטח שאין קמח או לחם. בלי להיתכוון יצא שהפלאפל שלנו נטול גלוטן.. הינה כמה שילובים של שייקים שאהבנו השנה.

  • ירוק של חורף – המון בצל ירוק, כוסברה, פלפל ירוק חריף, שומשום מלא מקומי, זרעי כמון ומלח ים
  • ירוק של אביב – שום ירוק טרי, תרד, כוסברה, זרעי כמון ומלח ים
  • סגול של חורף – סלקים גדולים מעט בהירים, כרישות קטנות, עלי סלרי, זרעי כוסברה.
  • סגול  – סלק אפוי בתנור, עלי סלרי, מעט בצל סגול, זרעי כוסברה, ומלח ים.
  • כתום – גזר, בטטה אפויה, בצל סגול, קצת כמון, זרעי כוסברה מלח גס.

את הפלאפל חיבים לטגן, הוא פשוט לא טעים אחרת. ולמי שלא רוצה מטוגן יש קציצות ירק בתנור. איזה קציצות? בכל שבוע משהו אחר, לפי העלים שאני מוצאת. הינה כמה שאהבנו

  • חוביזה מאודה כרישות קטנות וזרעי חמניות
  • תרד טורקי קטן, בצל ירוק וקמח שקדים
  • כרישות קטנות וזרעים של דלעת
  • מש מונבט מבושל קצת וטחון, עם מש מונבט שלם כרישות קטנות וגרעיני חמניה
מנשאים

יש לאפות מקמח אורגני מלא ושאור, פיתות רכות בגודל שנעים לפלאפל, סירות נייר וצלחות מעצים מהים

סירה - למי שלא אוכל לחם. כדורים צבעונים ומלפפון חמוץ ביתי וקשה
לאפה מקמח אורגני מלא ושאור
לאפה מקמח אורגני מלא ושאור
צלחת שיש בה לאפה מגולגלת וכל מני טעימות
צלחת שיש בה לאפה מגולגלת וכל מני טעימות

כל מני ממרחים

הממרחים עונתים, בחורף יש יותר סלטים מבושלים.

  • חומוס פשוט ונקי מהמונבטים.
  • חומוס כתום עם בטטה ולימון בלי טחינה
  • לבנה צחה, לפעמים מיוגורט עיזים, ולפעמים מיוגורט כבשים
  • לבנה כבשים בכדורים עם עגבניות מיובשות ופלפל חריף
  • טאזיקי, מלבנה עיזים שתלויה מעט שום ומלפפונים
  • מטבוחה אדומה מפלפלים קלויים וכל מני עגבניות
  • מטבוחה מעגבניות ופלפל חריף
  • חציל בלדי קלוי לימון וטחינה ופטרוזיליה
  • חציל בלדי קלוי, עגבניות בתנור פלפלים חריפים לימון וטיפה טחינה
  • ממרח של פילפלים אדומים קלויים בלסמי וקשיו
  • ממרח של אבוקדו שום כוסברה לימון ופלפל חריף
  • אפונה טריה קצת נענע שום ולימונים
  • חריף ירוק מפלפלים ירוקים קלוים שום כוסברה וכל מני
  • טחינה
  • טחינה סגולה עם מעט סלק אפוי
  • טחינה כתומה עם פלפלים קלוים
  • טחינה ירוקה עם אבוקדו
פלפלים וקשיו, חומוס מהמונבטים

חמוצים

  • כרוב כבוש
  • מלפפונים חמוצים קשים מוחמצים מעט
  • לימון כבוש
  • עגבניות ירוקות כבושות
  • זיתים שחורים מרוקאים
מלפפונים חמוצים פריכים וכרוב כבוש

סלטים של חורף

  • גוקמולי-אבוקדו, פלפלים צבעונים, תירס טרי, עגבניות קשות, בצל ירוק, פלפל חריף, שום, כוסברה
  • כרוב אדום מאודה טיפה מתוק
  • כרוב עגבניות קשות תפוח ירוק ולימון
  • סרטים של גזר מצוייר ופטרוזיליה
סלטים של חורף
סלטים של חורף

סלטים של אביב

  • פול ירוק טרי, צנוניות שומר לימון כבוש ופול ירוק יבש גדול מונבט וקלוי בתנור
  • ארטישוק טרי חתוך דק מאוד כבוש בלימון שמן זית ומלח ים, עם פרחי חרדל
  • שועיות ירוקות כהות מבושלות לרגע צלויות קצת בתנור עם שומשום שחור וגרודת לימון

סלטים של קיץ

  • טאבולה
  • סלט סלק חי
  • עגבניות מכל מני סוגים בקוביות קטנות
  • והמון ירקות ועלים אורגנים טריים  ומאוד טעימים ממשק הר פרחים במושב עופר. ונבטים מכל מני סוגים
נבטי חמניות, חסה עלי רוקט, כל עונה והעלים שלה

ירקות קלויים בתנור

  • פרוסות חצילים עבות בתנור
  • פרחי כרובית
  • פלפלים קלוים עם קצת שום וחומץ בלסמי טעים
חצילים בתנור, כרובית צלויה.
חצילים בתנור, כרובית צלויה.

מתוק ופיצוחים

  • פקאנים לפיצוח בסוף החורף
  • שקדים לפיצוח באביב
  • צלחת של תפוזים או תותים שברי לאפות ושוקולד חם לטבילה
  • תותים בשוקולד
תפוזים שוקולד פרא לטבילה ופנקיק משאור
תפוזים שוקולד פרא לטבילה ופנקיק משאור

שתיה

  • בירה מקומית KLARA מסוג INDIA PALE ALE מעולה מתאימה בול לפלאפל
  • מיץ תפוזים טרים
  • בקיץ ברד אבטיח
  • דרינק קטן של רוזטה נענע וקצת ערק
  • ומים.. תמיד יש מלא מים קרים
הבירה שלנו ומלכת הבירה נעמה שמיצרת אותה
הבירה שלנו ומלכת הבירה נעמה שמיצרת אותה
פומלות ותפוזים
פומלות ותפוזים

כתיבת תגובה