בלוג

אוספת שמש

רציתי לי שמיכה של שמש להיתכסות בה ולראות דרכה אור
בואי נעשה לדר – לא ממש קישרתי רק ראיתי תמונה של יריעות כתומות מתמפנפות על חבל

 

אמא

10632003_556600067785048_1650977896_n

 את השוק בחרתי לעשות השבוע במחנה יהודה, בשבילי הוא כמו שפת אם

 אז השבוע בעניני אמהות, כאלו שמשאילים לרגע כאלו שהם רק מילה וגם הדבר האמיתי, שיש לי אליה אינסוף תודות וחיבוקים ואהבה.
מתכון זה קצת מורכב היום אז נעשה את זה פשוט, חיבוק ארוך לאמא שיש בו את כל הכוונה שבעולם בלי מילים – זה ממש טעים

 יש את הענין הזה לירושלמים עם מרק קובה חמוסטה, מרק כורדי חמוץ שיש בו המון מנגולד לימון שום וקישואים ואת הקובות השטוחות במילוי של בשר משומר, נידמה שבששי בצהרים כולם מחפשים איזו אמא כורדיה אמיתית שתניח להם כערה כזו וסביבה עלים ירוקים וצנוניות בלימון

 רצינו כזה, כמו שמסתכלים בסנויצ'ים של אחרים ונידמה שקיפחו אותך

 ויצא שאחותי הקטנה מצאה לה חברה עם אמא כורדיה אמיתית, הכול היה כשר בעיני רק להגיע בצהרי ששי לטעום את הדבר האמיתי. זה קרה. לאמת יש את הטעם שהוא רק שלה, מהדהד בעדינות את המתנה הכי רצויה

בכניסה לרחוב אגריפס בעליה אל השוק יש את השלט הגדול "אמא" שם מכינים את המרק הזה, יש ליד מדרכה גדולה שממש נוח לעצור שם ולקחת הביתה בדיוק את זה. ומאז שהענין התגלה תמיד יש אצל אמא שלי מרק קובה של "אמא" מתים עליו מתים עליה שהיא מביאה תמיד בדיוק את זה

פלאפל סגול

עיסה לפלאפל סגול עם סומק
עיסה לפלאפל סגול עם סומק

פשוט מתכון לפלאפל סגול

 הנבטה

חצי חבילה חומוס אורגני מהסוג הקטן (הדס) 250 גרם
משרים בהרבה מים ל-12  שעות מחליפים את המים פעמים שלוש
שוטפים את החומוס ומעבירים למסננת או שקית הנבטה
מסננת – מכסים במגבת לחה עדיף במקום חשוך, כל כמה שעות שוטפים, זה לוקח בין 24-72 שעות עד שיוצא נבג קטן
שקית הנבטה – תהליך יותר מהיר – מכניסים לשקית ותולים במקום מאורר. טובלים את השקית במים טריים פעמים שלוש ביום, זה לוקח 24-30 שעות

להמשך הפוטס

תפריט של אהבה

זוג מתחתן, מבקשים ממני תפריט של אהבה – תפריט לחתונה. באביב, מרגש, מאוד מרגש.
מה בישלתי באביב? מה נתנה האדמה, ניכנסתי לתמונות להיזכר, ומשם במערבולת פנימה אל הרצף של המסיבות, עד לאפריקה.

סימני דרך, כמו כתב חידה שיש בו רק נקודות ואם מחברים אותם נוצרת איזו תמונה
נקודות בזמן, מונצחות מזווית ראיה רוצות להזכיר מה היה, התחלתי מהתפריטים ומהאיקונים שריכזו בשבילי כל שבוע הרגשה, וצללתי פנימה לתוך צבעים ותמונות שאהבתי
דרך. כל פעם מתגלה עוד מקטע, מובילה פנימה לתוך תוכי, מסלולים בין הלב לראש בין האדמה הנדיבה לידיים שרוצות להביע דרכה משהו.

ממש היום לפני שנה התחילה לה עונה.
11-11-2011 11-11-2012
36 מסיבות, המון המון כדורים ואינסוף אהבה

שתבוא עלינו עוד שנה טובה של אינסוף אהבה בין הפיקסלים לכדורים בין נקודות האור לעיגולי החומר בין הרוח לאדמה.

דבר גורר דבר

♥♥♥

דלעת אפויה במילוי מג'דרה של אורז אדום ועדשים צהובות
פרוסות חצילים טימין עגבניות ופטה עטופות בפילו
שזיפים אדומים קינמון וטימין עטופים בפילו
שלושה מתכונים וסיפור

להמשך הפוטס

סלט מאוד מאוד פריך

פריכים: אנדיב גדול, חופן אפונת שלג, חופן נבטים לבנים עבים, מלפפונים קטנים קשים – כמויות דומות של כולם. לחתוך למשהו שמזכיר את הצורה של הנבטים

עגול וחלק: מנגו גדול ירוק וקשה, בפנים כתום מאוד בהיר. לחתוך עם קולפן לפיסות דקות מאוד של שלושה ארבעה סנטימטר

קצה של טעם: חתיכת פילפל אדום או ירוק כמה חזק שרוצים את זה מאוזן בנענע קצוצה בכמות דומה

רוטב: מיץ מליים גדול, גרידה של קליפת ליים, קצת סוכר חום, קצת מלח ים גס, קצת שמן זית עדין

לערבב בכערה גדולה, להכניס את המנגו החתוך ללטף ולתת חצי שעה לפחות של חיבור

שרוצים לאכול להוסיף את ערימת הפריכים ולערבב כמו שמסדרים שיער

12 . 10 . 11

מחר, חמישי!  11/10/12 פלאפל שמח אצל גבריאלה ורות!
הקפה שאני הכי אוהבת.
יש פלאפל וקפה מעולה, וסלטים מקסימים, ומתוקים מעולים, ומידה, ואמת, אותי זה מרגש
בואו! מתחילים בשש בערב

רחוב החרובים פינת הדקלים פרדס חנה

עכשיו כבר יש עילה

 

 

פלאפל שמח במיוחד

מחר יום שישי 28.9.2012 מחמש לתוך הלילה
ג'אם ומסיבה ומוזיקה חייה ושמחה ושקיעה וריקודים.
קל ונעים
איפה בצד השני של קיסריה.. הפוך זה טוב!

איך מגיעים?

נוסעים על כביש החוף..עולים על מחלף קיסריה ונוסעים לכיוון קיסריה בכביש 65, עוברים את אורות רבין, תחנת דלק (אג'נדה)
עד שמגיעים לצומת T פונים שמאלה ונוסעים עד החניה של הים
מחנים את האוטו…ציליית במבוקים ענקית תופיע מולכם בין בתים משולשים…בהצלחה

בואו באהבה
♥♥♥

 

 

אוכל של אוגוסט

חסה ודלעת כבושה

ככה עושים:

  • חסה ערבית אחת, שוטפים טוב במים קרים קורעים ביד לחתיכות נעימות לאכילה, מכניסים למסננת יבוש, כמה סיבובים ולמקרר בקופסה סגורה או שקית.
  • חתיכת דלעת אפשר רגילה ואפשר דלעת פרובנס מקסימה. מסדרים ממנה מלבן נוח לחיתוך, משחיזים סכין וחותכים ממש דק, יצאו לכם פרוסות של ריבועים דקים מאוד.
  • בכערה מערבבים מיץ מלימון אחד, (משהו כמו חצי כוס מיץ) בערך אותה כמות של שמן זית עדין, כף סוכר חום, וכפית מלח. מוסיפים את הדלעת, מערבבים בעדינות בקצות האצבעות את עד שמחובר. מכסים ושמים במקרר לשעתים לפחות
  • הפסקה,
  • הדלעת ניכבשת בלימון ובמלח, החסה מקבלת פריכות משאריות המים והקרור, שווה שווה לנוח עכשיו
  • שוטפים את הריג'לה וחותכים בסכין את הצרור כולו
  • מוציאית את החסה לכערת הגשה, מוסיפים את הריג'לה ומערבבים בעדינות, זה פריך ויפה מוציאית את הדלעת מנוזלי הכבישה, הם בעצם אחלה רוטב לסלט כולו… אבל רוצים כאן פריכות אז המידה שלי היא להוציא את הדלעת מהנוזלים ביד ולהוסיף לסלט.. בלי לסנן או ליבש פשוט להוציא ולחבר
  • עוד קצת ערבוב וזהו. מקסים מפתיע

קראנץ' של רטיבות

סלט של מלפפונים נבטים סינים ואפונת שלג

ככה עושים:

  • שישה מלפפונים טרים מאוד. הכי כיף זה מכשיר שעושה ז'וליאנים, אפשר גם במנדולינה וגם ביד לפרוס לרצועות הכי דקות שאפשר. יוצא הר קטן של ירוקים כהים ובהירים. מניחים בכערה
  • חבילה של נבטים סינים, להוסיף לכערה
  • קופסה של אפונת שלג, לשטוף ולנסות להוציא את החוטים הסיבים שיש לה בקצוות. כדי לעשות את זה מחזיקים את הצד שהיה מחובר לצמח מושכים כלפי מטה בעדינות, יצאו שני חוטים, אין צורך לעשות  ענין. את האפונה חותכים לאורך למשהו לדומה לז'וליאנים. מוסיפים לכערה.
  • פילפל חריף אדום אחד או חצי, לקצוץ לקוביות קטנטנות ולהוסיף לכערה
  • יש! עכשיו להקפיץ בעדינות אפשר לשמוע את הפריכות.

רוטב:

שתים שלוש פרוסות של לימון כבוש, קצת שום וכובסרה, לקצוץ ממש ממש טוב, להוסיף כף יוגורט כבשים ומלח ים. לערבב בעדינות ולאכול מייד.

סלט מעגבניות

ככה עושים:

  • עגבניות שרי מסוגים שונים, יש עכשיו את השחורות, את השרי העגולות שיש תמיד, מנומרות, קצת ארוכות, שרי תמר, צהובות, וגם שבוחרים כדאי לתת לכמה ירוקות את המקום שלהם
  • את המבחר המהמממ הזה חותכים. כל עגבניה ל-8 קוביות …. לוקח קצת זמן
  • מעבירים למסננת לחצי שעה, ממש כדאי כערה מתחת כי הנוזלים האלו טעמים בטרוף
  • בוחרים עשבים שאוהבים, זה יכול להיות בזיליקום כוסברה זעתר טרי, טרגון, נענע, או כל שילוב אהוב בניהם, חופן נדיב מאלו. וחריפות, זה יכול להיות שום או פילפל ירוק חריף או פילפל אדום חריף או כולם יחד. כותשים. קודם את העלים בעלי ומכתש קוצצים קצת מוסיפים את החריפים וממשיכים לקצוץ עד שכתוש מוסיפים קצת שמן זית טעים וחומץ בלסמי טוב, וממשיכים עוד קצת.
  • מעבירים את העגבניות לכערת הגשה מוסיפים את הרוטב ומעסים קצת בידים

 

סימן קריאה

היתרגשות, הינה זה בא… פלאפל בסימן קריאה.
ביום חמישי הקרוב (9 באוגוסט) מחמש ועד חצות בסטודיו בייסיק באודים, במסיבת גלביות #2 של קרן שביט
קיץ. יהיה כתום, וחריף ופריך ומשכר. וקרשים ומציאות ומעצבות שוות, וירוק ממזרח ירושלים, ולבן וקריר ואדום ומתוק.
בואו ♥

ללמוד מהדגים

רגע
רגע

איפה ניגמר הים?
איפה מתחיל החוף?

מפגש. עדין. אחרי הגלים, אחרי שהם מתנפצים יש עוד קצת, סוף עדין של תנועה דקה שמקבלת אליה את הרכות של החול. שם במפגש הזה ראיתי דגיגים קטנים שקופים, נסחפים, מתמסרים לקצה הגלים באים והולכים. רציתי את הרגע הזה בשבילי בתמונה – עמדתי לצלם, מיד זה נעלם, תודה. ככה עצרתי להתבונן.

נעמדתי במים ממש ליד, סידרתי את הפריים ונתתי לרגלים לשקוע ולי לנטוע את עצמי בשקט ברגע, ואיפה הדגיגים… מחכה מביטה בזרמים בשקט ואין דגיגים… עוד קצת סבלנות ואין דגיגים… מביטה הצידה והם שם ממשיכים בתנועה שלהם באים והולכים אם הזרם. אולי זו לא הנקודה הנכונה אולי אני צריכה לנטוע את עצמי שם.. מנסה שוב בסבלנות לא להטיל צל, לא לזוז בכלל להיטמע לחכות וכלום… הם שוב שם.. בנקודה שעמדתי קודם.. אהה… מה קורה כאן?  ננסה שוב להחליף מקום לחזור לשם לעמוד שוב לחכות לאט בסבלנות לתת לזמן ולזרמים וכלום, הם שוב שם בנקודה שהיתי בה קודם… מתבוננת ברצון שלי לאחוז ברגע לקחת אותו אלי ועוד לא מבינה, עוברות לי מחשבות מתוחכמות כאלו על איך אני יכולה בכל זאת, איך יש קצת פחות סבלנות איך הדריכות אחרת. רוקדת עם הדגים מכאן לשם.. משם לכאן. וזהו..
מניחה לפריים מניחה למצלמה מבינה שיש לי את הזכות להתבונן עכשיו לתוך טיפה של טל.

יש את הרגע. יש את הרצון לאחוז ברגע. אחיזה בו מביאה להתרחקות מייצרת סבך לופ תנועה מעגלית.
מודה לדגיגים, לבריאה למפגש.. איזה יופי!

אומרת לכם תודה עכשיו, משהו ניגמר ומשהו אחר רוצה לבוא, לכן בסדר הדברים קודם משחררים. עונה מקסימה של מסיבות שישי הסתימה. סתיו וחורף ואביב וניצנים של קיץ.. וזהו.
המחויבות שלי לעשות פלאפל בכל שישי בבית שלי הייתה מתנה ענקית. היה לי הכי כיף בעולם לבשל לכם. מודה, מאוד מודה, מהלב לכל מי שהיה ואהב ותמך והשתתף ושיתף ושמח ואכל וטעם . תודה!

הפלאפל לא ניגמר, הגיע זמנו לצאת מהבית. לאן… ירידים, מסיבות שלכם, אירועים, ובטח עוד דברים שמחכים להתגלות.
משחררת באהבה גדולה ומזמינה אתכם להזמין אותי, הכי אשמח לבשל לכם ולגלגל עוד המון לאפות באהבה.

קיץ

שבוע חופש במדבר עשה לי הרבה שמח והביא רוחות וריחות חדשים של שמחה. אדומים של קיץ סאונד חדש של הראל שחל ואניסטר מקסים מקסים שקיבלתי במתנה (תודה הראל ותודה מיכל). בואו בשמחה

מוזמנים באהבה מחר מ12:00 ועד שניגמר לפלאפל אורגני מחומוס מונבט שמח  והפתעות. הזית 2 שכונה 8 קיסירה

איך עושים פלאפל

באהבה

חומוס מונבט
משרים חומוס אורגני מהסוג הקטן או חומוס בלדי יותר צהוב ויותר קטן, בהמון מים
כמה? כמה שרוצים
וכמה זמן? חצי יממה זה טוב.
אפשר לפני השינה ואז בבוקר לשטוף אותם באהבה ולתת להם לקבל את היום לאט
עד שהיתמלאו ותפחו ומוכנים לעמל יומם

מנביטים

סבלנות, אויר, חושך, יחד, לחות, עטיפה מגוננת.. תנו להם להיתעורר ברכות לעולם הזה להשיל הגנות. תנו להם אהבה והם יתעוררו שמחים מלאים בטוב שלהם

טוחנים בחופנים

בחתיכות קטנות
חופנים
מכינים עיסה
מכינים עיסה.
טוחנים, חופן בכל פעם, ומחשבות טובות בסבלנות, תערם לכם עיסה נעימה כמו קמח מנופה בהגדלה

עכשיו אפשר לשחק, להמציא, לבחור צבעים וטעמים.. מה שבא מה שמרגיש נכון.
מה שיש בנימצא.

שימו לכם עירמה של כל מני ותיראו מי מדבר אליכם, מה מתחשק לכם
שימו לכם עירמה של כל מני ותיראו מי מדבר אליכם, מה מתחשק לכם
לאיה התחשק סגול או מתוק או סלק או חזק.
לאיה התחשק סגול או מתוק או סלק או חזק.
לנוגה התחשק גזר או חמוץ או כתום או את הצבע של הלק

מחברים

צובעים...
צובעים… כל פעם עוד קצת סגול.
אפשר גם לקחת כף לשים בצד בקערית קטנה, להוסיף קצת טחינה ולימון ומים קרים ולערבב תצא לכם טחינה ורודה ושמחה

עכשיו לשים בידים, מרגישים ומלטפים

לשים
עופרה לשה בתנועות שיודעות, עוד ועוד עד שאפשר לטפוח בעדינות על העיסה לעשות גבעה קטנה ועגולה
הילה לשה עיסה כתומה
הילה לשה עיסה כתומה

אורי בא ומבקש שנכין לו חריף

טועמים
טועמים, כל הזמן טועמים.. זה טעים חי, זה טעים בכדור, וזה טעים מטוגן
שטועמים, מקשיבים טוב למה שיש למה שרוצים
עד שמאוזן
אפשר להניח לה לישון, לנוח שוב

מניחים

מניחים
עכשיו לנוח
לתת לחלקים להיתרגל לשלם

מכינים סלט

או יוצאים החוצה לשחק
או יוצאים החוצה לשחק

מכדררים

בידיים
בידיים.
הכי כיף לגלגל ואז בתנועות עירסול לנענע את הכדור על כף היד
תנועה כזו שרואים לפעמים אצל אנשים שעושים הרבה קציצות
וגם דומה לתנועה שרואים שאוכלים בוטנים ורוצים שהקליפה תישאר על היד

קוראים לשכנים

נוגה והשכנים. זה היה רעיון שלה...
נוגה והשכנים. זה היה רעיון שלה…
כדורים יפים יפים.
כדורים יפים יפים.

רעבים

שאריות מהסדר זה אומר שהגיע הזמן להתחיל לטגן
שאריות מהסדר זה אומר שהגיע הזמן להתחיל לטגן.
מטגנים בשמן עמוק מאוד חם
מריחים את זה .. טוב, בשמן חם לא כדאי לגעת
כל עוד נעים הריח נישארים באש גבוהה. שמריח קצת שרוף מורידים את האש ומחכים קצת.

אוכלים

סירות
סירות שטלי הכינה לבנות
ולאפה קטנה בשבילו
ולאפה קטנה בשבילו

ועוד ועוד עד ששבענו

זהו
זהו!
עכשיו קצת מתוק

ועוד קצת מתוק

עיסה מתוקה
עיסה מתוקה.
לטלי בא מתוק.. המון אגוזים ותמרים וקצת שוקולד – ועוד מהחומוס הטחון
מטגנים וטועמים

ככה עשינו פלאפל יחד. סגול וכתום וירוק וחום. מתוק וחמוץ וחריף ועמוק…
כל אחד והטעם שלו שמתאים בדיוק לו

חשבתי מתכון.. חשבתי נוסחה (חומוס מונבט טחון ושייק מירקות)
ואין כזה…לפעמים אחד ועוד אחד יוצא שנים, לפעמים חצי, לפעמים יוצא שלוש או כל השכונה
והכי כיף לי שאחד ועוד אחד יוצא יחד

המדור לחיפוש קרובות

רק נידמה לי שהאינטרנט זה ענין מהיר… תחושה של נידמה לי, משהו שלא בא על סיפוקו. הרשת טובה בלאתר קרובים רחוקים, לא משנה באיזה נושא, יש מילת חיפוש הכי טוב מילות חיפוש ועולמות מתגלים  – גילוי מידי ומהיר, לכן נידמה שזה מהיר… ומה קורה שמצאת אוצר, בלוג מקסים אדם מרתק, כמו בכל מפגש מתחילים סוג של יחסים. שמעתי על הספר של מיכל שטיינר עשיתי חיפוש "סלט מחשבות" מצאתי בלוג גדוש ועשיר, מתעדכן כמעט כל יום, ואני שמשהו מדליק אותי אז נוטה לרצות ממנו כל יום…. אז היום מתחיל עם מישהיא שאני לא מכירה מעולם לא פגשתי. משהו חמוד בענין הבלוגים זה שהזהות הבלוגרית שלך היא לינק למה שאת מפרסמת, ככה שאם מצאה חן בעיניך מחשבה ואמרת שלום אפשר ללחוץ לך ולראות גם את המחשבות שלך… אז ככה הכרתי את מיכל והמחשבות שלה והיא אותי והמחשבות שלי.

מכירה טוב כמה עקר האינטרנט, כמה היצוג של מחשבה תמונה רעיון יוצאים בחסר, זה רק רמז לעולם עשיר לכן בשבילי הרשת זה מקום מצוין להזמנות לעולם האמיתי דרך לפגוש אנשים מענינים… השבוע מיכל עשתה מעשה ובאה לבקר בפלאפל, הביאה איתה חברה גילת שעושה קערות מקסימות בדיוק בול אלו שחיפשתי דרך הפייס בשבוע שעבר, הכנתי סלט שאני אוכל להרגיש את הקערה(יוצא שלהרגיש ולהגיש זה קצת דומה). ועם כבר סלט ומחשבות וצילומים ובלוגים מקסימים מיד חשבתי לקרוא לנויה, שאת המחשבות והצילומים שלה אני מאוד אוהבת, שהרגישה והגיע דקה אחרי.

אז ישבנו לנו יחד בעולם האמיתי אני ראיתי ארבע נשים, שתי כערות ושלושה בלוגים שישבו איתנו  באותו השולחן, לרגע אני שומעת מחשבה שקראתי מביטה למעלה אל הבלוג שנימצא שם באוויר ואל האישה שממשיכה את המחשבה נותנת לה מבט חיוך הבעת גוף ממלאת אותה במה שאי אפשר לקרוא.

לינק לבלוג של נויה אלון  עם עוד המון מחשבות ומילים וצילומים מרגשים.
לינק לבלוג של מיכל שטיינר סלט מחשבות, שיש בו מלא הודו בימים אלו.

נתתי לנויה את המצלמה והינה איך שהיא ראתה.

שישה ימי בריאה

יש מתכון כזה ממש פשוט לחומוס אפוי בתנור בתבלינים וקצת שמן שנותן חטיף מקסים סוג של פיצוח ליד הבירה. ניסיתי בדרך שלי לעשות אותו בריא. מתעכבת על הפינות הקטנות שהופכות אותו ממתכון מהיר לתהליך של דקויות, ככה זה עכשיו מענייניות אותי פינות קטנות – בריא זה קצת כמו בריאה

הינה סיפוק מהיר, ואחר כך דרך

  • קופסה של חומוס מבושל (ואם יש לכם חומוס מונבט שבישלתם הרווחתם)
  • עלי זעתר יבשים
  • קצת גרגירי כמון קלויים
  • מלח ים
  • שמן זית טעים
  • גרידת לימון

מוציאים מהקופסה למסננת, מיבשים קצת. מניחים ניירות סופגים ומיבשים עוד קצת
מניחים על תבנית נייר אפיה מורחים אותו בשמן זית טעים בנדיבות, שמים את החומוס היבש בשכבה אחת
מפוררים מעל עלי זעתר, כותשים כמון ומפזרים מעט, מלח גס כמה שאוהבים ועוד שלוק שמן
מלטפים בגלגול עדין
לתנור חם לרבע שעה עד 20 דקות עד שצלוי ועדין יש זיכרון של רטיבות
מוציאים מגרדים קצת קליפת לימון מעל

בראשית
בראשית

דרך

יום אחד:

בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ…. וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם, וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה

הגדרה, עיגול. גרגירים יבשים – חומוסים… באיזה לבחור? בשבילי זה כאלו שנובטים שיש בהם חיים. אפשר לבחור בזן הדס אורגני מקומי, תמיד נובט, גודל נחמד טעם טוב, סוס עבודה. ואפשר גם חומוסים קטנים בלדי שיש להם צבע יותר כתום צהוב, מצאת מקור טוב (נגיד בשוק בנצרת) הרווחת בגדול, לא בטוח שזה אורגני,  זה מקומי ממש מלפני שהמציאו את המילה וגם הטעם שלו עתיק יותר. אוהבת אותו מאוד, לא תמיד משיגה

יום שני:

 וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי רָקִיעַ בְּתוֹךְ הַמָּיִם, וִיהִי מַבְדִּיל, בֵּין מַיִם לָמָיִם.

מים. ההשריה של החומוס מחזירה לו את הלחות, 12 שעות זה מידה נכונה. איזה מים.. מי ברז זה בסדר, מים מטוהרים עוד יותר טוב, מים מהשמים יש בהם ברכה גם רק שאין בהם מינרלים.. אז איזה מים? מים טעימים, כאלו שהטעם שלהם שנספג בחומוס יטיב איתו. והמידה.. חומוס יבש מאוד מבקש יותר זמן להתרכך, יש צליל כזה בשעות הראשונות של פיצוץ עדין, המים חודרים פנימה ואז שווה להחליף אותם במים נקיים, בפיצוץ יוצאים גזים שאותם אנחנו לא רוצים, לכן מחליפים. עוברים ליד החומוס ומסתכלים, מתישהו הוא ניראה מלא, נותנים עוד קצת למלא להיות ואז אפשר לסנן מהמים ולשטוף טוב

יום שלישי:

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, תַּדְשֵׁא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, עֵץ פְּרִי עֹשֶׂה פְּרִי לְמִינוֹ, אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן.

הנבטה

יום רביעי:

וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים:  אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים.

חום \ בישול

יום חמישי:

 וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים–יִשְׁרְצוּ הַמַּיִם, שֶׁרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה; וְעוֹף יְעוֹפֵף עַל-הָאָרֶץ, עַל-פְּנֵי רְקִיעַ הַשָּׁמָיִם. וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים; וְאֵת כָּל-נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם, וְאֵת כָּל-עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ, וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב.   וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים, לֵאמֹר:  פְּרוּ וּרְבוּ, וּמִלְאוּ אֶת-הַמַּיִם בַּיַּמִּים, וְהָעוֹף, יִרֶב בָּאָרֶץ.  וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם חֲמִישִׁי.

פני השטח של הגרעין המבושל – יבוש והתחלה של בקטריות טובות

יום שישי:

וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ:  זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם…  וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹהִים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, ….. וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַע:  לָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה

טעם – עכשיו שיש חומר גלם כל כך טוב – בא האדם בוחר את הטעם שלו את מידת הייבוש שטעימה לו, לשמר, לאכול עכשיו, לשחק בטעמים.. ניסיתי שילוב של עלי זעתר.. יש עכשיו זרים טרים, זה זמן טוב לתלות אותם הפוכים שיהיה להמשך השנה.. אז כמה ענפים כאלו, לפורר מעל את העלים היבשים, כמה זה שלכם.. וכמון, זרעים, ליבש קצת על מחבת יבשה ולכתוש, כמה? בשבילי כמון זה רק זיכרון, מידה קטנה מאוד, אחרת אין מקום לחדש, חוליה שמחברת וזה הכל.. מלח ים טעים ושמן זית מהסוג היותר כבד וכהה שיש בו יותר טעם של זית. התערובת הזו מצפה בעדינות את הגרגירים. אני מורחת את השמן על נייר אפיה, מפזרת מעל את התבלינים ומלטפת בעיגולים. עכשיו לתנור חם לצלות לתת דגש וחום. אפשר לצלות הרבה זמן ליבש ממש ואפשר יבוש קצר שמשאיר עוד קצת לחות בגרגיר תנסו מה שבא לכם, עדין לא יכולה להגיד ממש מה יותר טעים לי

שבת:

בראנו, עכשיו נחים

חומוס אפוי
חומוס אפוי

אין לי כסף לתת לך, אבל יש לי ורדים

רמזים של אביב בשדות. שום טרי, תרמילים של שעועית ירוקה כהה, אפונה ופול. ריח של אהבה באוויר. שפע! המון פרחים, העוצמה של הצהוב נחלשת, מפנה מקום לכל הקשת. ופרחים כבר למדתי מקומם בלב.

שום טרי, פול בתרמילים ועגבניות שראו שמש
שום טרי, פול בתרמילים ועגבניות שראו שמש

יצא שהשבוע שולי ספרה לי שאמא שלה אמרה לי "אין לי כסף לתת לך, אבל יש לי ורדים לתת לך" שומעת אותה, ושומעת שוב… כמה זה מקסים שולי, איזה כיף לך שככה קיבלת, אינסופ פרחים בשבילך לפלס את דרכך בעולם איתם, חממה של ורדים, צרי מהם את החופש שלך, את העצמאות שלך, אותך. הולכת עם זה אל האימהות שלי.

מרגישה את כולכם באים באהבה, כל אחד מביא איתו את המתנה המיוחדת שלו ליחד, ונוצר הקסם. ואני מקבלת בכל שבוע ממכם את המתנות שלכם בהתפעלות והודיה ומשם ויוצרת מהם לשבוע הבא את החממה הזו  שנוכל לשבת בה יחד ולהיות באהבה. ואיך זה שאהבה הופכת לצורה, מקום, טעם? נגיד כמו שהמחשב מרנדר תמונה… אההה.. מה את אומרת.. משהו כזה. יש בתוך המחשב קוד מידע על הצבעים שיופיעו על המסך, המידע שיוצר את התמונה, והמידע הזה חייב לצאת החוצה לתמונה כדי שנוכל לראות אותה – אם לא רינדרנו את האהבה שבנו לא נוכל לתת אותה, היא תישאר קוד. צובר גנוז. ויש גם לולאות, פיסות קוד שהמחשב יודע להפעיל על תמונה כדי לקווץ אותה, קוראים להם קומפרסורים (מקווצים) והם מורידים את האיכות  שלה, כדי שהתמונה תתפוס פחות מקום. מבקשת מעצמי לרנדר גולמי, להוציא את התמונה בלי כיווץ.

ביצים כחולות
ביצים כחולות

ששולי באה הרגשתי שהיא מביאה את המתנות שלה בכפית, כמעט עד לפה. משהו שמחבר את האהבה לאדמה, ביטוי גשמי שאפשר לתפוס אותו.  בהיר מאוד ופתוח בלי שום כיווץ. יודעת בראש שאהבה זה כל היש, שזה הדבר היחידי שבאמת קיים, ואיך המופשט הופך לגולמי ומוחשי למדתי משולי. תודה.

יום יפה, 9.3.2012
יום יפה, 9.3.2012
שולי ערן ואפרת
שולי ערן ואפרת
שולי
שולי
את אלו אילה צילמה
את אלו אילה צילמה

יאיר שהביא את ערן שהביא את אילן שהביא את שולי שהביאה את מלכת הבירה ואת אילה